Banner for Espa

Τζιν παντελόνι

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021
Τζιν παντελόνι

Συστατικά

  • 4,5 λίβρες. βατόμουρα
  • 3 λίβρες. κρυσταλλική ζάχαρη
  • Μαγιά κόκκινου κρασιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ένζυμο
  • 1 κουταλιά της σούπας θρεπτικό μαγιάς  



Παρασκευή

  • Βάλτε τα βατόμουρα σε ένα αποστειρωμένο δοχείο παρασκευής και συνθλίψτε τα απαλά.
  • Ρίχνουμε 2 ποτήρια βραστό νερό πάνω από τα βατόμουρα και ανακατεύουμε. Αφήστε το να κρυώσει και προσθέστε το πηκτικό ένζυμο. Ανακατέψτε καλά, καλύψτε τον κάδο και αφήστε το για περίπου 12 ώρες.
  • Βράζουμε 2,5 πίντες νερό και διαλύουμε τη ζάχαρη σε αυτό και στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω από το μείγμα βατόμουρου. Ψύξτε το.
  • Προσθέστε τη μαγιά κόκκινου κρασιού και το θρεπτικό συστατικό της μαγιάς, ανακατέψτε και αφήστε το δοχείο σε σκοτεινό μέρος για 4-5 ημέρες, ανακατεύοντας το μείγμα καθημερινά.
  • Στραγγίξτε το μείγμα βατόμουρου σε άλλο αποστειρωμένο δοχείο και στη συνέχεια ρίξτε το υγρό σε ένα ντεμιτζάν. Πατήστε το ντεμιτζάν και αφήστε το υγρό να ζυμώσει σε σκοτεινό μέρος για περίπου έξι εβδομάδες.
  • Τοποθετήστε το υγρό σε ένα άλλο αποστειρωμένο ντεμιτζάν και αφήστε το για άλλες δύο έως οκτώ εβδομάδες.
  • Φιάξτε το κρασί και σφραγίστε με βρύσες φελλού. Αφήστε το κρασί να ωριμάσει για μερικές εβδομάδες και στη συνέχεια απολαύστε το!