Banner for Espa

Τζιν Παντελόνι

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021
Τζιν Παντελόνι
Συστατικά

  • 3-4 λίβρες. σμέουρα
  • 2 λίβρες. κρυσταλλική ζάχαρη
  • Χυμός λεμονιού
  • Λευκή ζύμη κρασιού
  • Θρεπτική μαγιά


Παρασκευή

  • Βράζουμε 1 γαλόνι νερού και διαλύουμε τη ζάχαρη σε αυτό. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια ρίξτε το σε αποστειρωμένη λεκάνη.
  • Προσθέστε τα σμέουρα στο σιρόπι και αφήστε τα να εμποτιστούν για περίπου μία ώρα.
  • Προσθέστε το χυμό ενός λεμονιού και το θρεπτικό μαγιάς στο μείγμα. Ανακατέψτε και αφήστε το για περίπου 24 ώρες.
  • Προσθέστε τη λευκή ζύμη κρασιού. Αφήστε για 24 ώρες.
  • Στραγγίξτε το μείγμα σμέουρων σε μια άλλη αποστειρωμένη λεκάνη και στη συνέχεια ρίξτε το υγρό σε ένα αποστειρωμένο νταμιτζάν. Αφήστε το για πέντε-επτά ημέρες, έως ότου το κρασί σταματήσει να ψεκάζει.
  • Τοποθετήστε το κρασί σε ένα άλλο αποστειρωμένο ντεμιτζάν. Αφήστε για άλλους δύο μήνες. Επαναλάβετε τη διαδικασία εάν είναι απαραίτητο.
  • Όταν απαλλαγείτε από όλα τα ιζήματα, ρίξτε το κρασί σε αποστειρωμένα μπουκάλια και χτυπήστε τα με βρύσες φελλού. Βόιλα! Έχετε φτιάξει το δικό σας κρασί σμέουρων!