Τζιν Παντελόνι
Τρίτη 23 Μαρτίου 2021
Συστατικά
- 3-4 λίβρες. σμέουρα
- 2 λίβρες. κρυσταλλική ζάχαρη
- Χυμός λεμονιού
- Λευκή ζύμη κρασιού
- Θρεπτική μαγιά
Παρασκευή
- Βράζουμε 1 γαλόνι νερού και διαλύουμε τη ζάχαρη σε αυτό. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια ρίξτε το σε αποστειρωμένη λεκάνη.
- Προσθέστε τα σμέουρα στο σιρόπι και αφήστε τα να εμποτιστούν για περίπου μία ώρα.
- Προσθέστε το χυμό ενός λεμονιού και το θρεπτικό μαγιάς στο μείγμα. Ανακατέψτε και αφήστε το για περίπου 24 ώρες.
- Προσθέστε τη λευκή ζύμη κρασιού. Αφήστε για 24 ώρες.
- Στραγγίξτε το μείγμα σμέουρων σε μια άλλη αποστειρωμένη λεκάνη και στη συνέχεια ρίξτε το υγρό σε ένα αποστειρωμένο νταμιτζάν. Αφήστε το για πέντε-επτά ημέρες, έως ότου το κρασί σταματήσει να ψεκάζει.
- Τοποθετήστε το κρασί σε ένα άλλο αποστειρωμένο ντεμιτζάν. Αφήστε για άλλους δύο μήνες. Επαναλάβετε τη διαδικασία εάν είναι απαραίτητο.
- Όταν απαλλαγείτε από όλα τα ιζήματα, ρίξτε το κρασί σε αποστειρωμένα μπουκάλια και χτυπήστε τα με βρύσες φελλού. Βόιλα! Έχετε φτιάξει το δικό σας κρασί σμέουρων!